Theetuin

Iedere zaterdagmiddag is de theetuin geopend

Iedere zaterdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 bent u van harte welkom voor een heerlijke infusie (warm of koud).

 

Na een wandeling door het voedselbos, of na een mooie fietstocht door de prachtige omgeving kunt u bij ons terecht voor heerlijke kruidenthee.
Als u het leuk vindt mag u zelf uw thee samenstellen door een keuze te maken uit de ruim 18 verschillende kruidenplantenbedjes in onze tuin.

Bij slecht weer zitten we in de kas. Bij mooi weer zitten we uiteraard in de tuin.

High Tea op ’t Gouden Kwekeriek?

Thee rechtstreeks uit de eigen tuin.. Lekkernijen gemaakt van verse, lokale ingrediënten. Elke keer weer anders!
Omdat alles huisgemaakt en vers is, zonder het gebruik van kant en klaar producten, is het nodig om minimaal 3 dagen vantevoren te reserveren.

High tea € 21,50 p.p

Wist u dat…?

Kruidenthee eigenlijk geen ‘thee’ mag heten?
In de volksmond noemen we het wel altijd zo en iedereen begrijpt ook wat je bedoelt, maar eigenlijk kun je alleen van thee spreken als je daarvoor de bladeren van de theeplant hebt gebruikt. Als je de theeplant gebruikt én je voegt er kruiden aan toe, dan kun je met recht spreken over een kruidenthee. Indien je alléén kruiden gebruikt kun je beter spreken over tisane, of infusiedrank.

Omdat een tisane of infusiedrank geen thee (blaadjes van de theeplant) bevat, bevat de drank ook geen cafeïne of looizuur.

Workshops over en met kruiden

Regelmatig organiseren wij lezingen, wandelingen, workshops en korte cursussen waarin kruiden een hoofdrol spelen. Kijk in de agenda voor de komende activeiten.