Ananasmunt

Mentha suaveolens Ananas
Ananasmunt

Ananasmunt heeft prachtig donzig blad met grote mogelijkheden in de keuken. Hou de voet van de plant droog om een eventuele roest aantasting te voorkomen. Mocht er toch een roestaantasting voorkomen, dan de plant terugknippen en de grond rondom de plant rijk bestrooien met knoflookpoeder. Knoflookpoeder heeft een roestkiem remmende werking.

Ananasmunt past goed in de volgende gerechten:

Salades, zomerdranken, desserts, kruidenthee, fruitbowl
en in combinatie met gebakken banaan.

Regelmatig de topjes plukken zal er voor zorgen dat de
plant extra vertakt. Het aroma is licht fruitig. Direct vers
van de plant toepassen.

Verzorging: planten op een zonnige plek. Voldoende water en voeding geven in het groeiseizoen. Indien het loof lelijk is geworden de plant terug knippen zodat ze weer vers kan uitlopen.

Gebruik: blad, bloemknop en bloem