Colakruid

Artemisia abrotanum ‘Cola’
Colakruid

De geur van colakruid is heerlijk. De smaak van het kruid is echter iets bitter. Als u een tak van het kruid in een kan water zet, geeft het kruid een zacht aroma af aan het water, subtiel en lekker. Hoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat u de specifieke cola smaak niet zult aantreffen. Toch kunt u met dit kruid uw water heerlijk aromatiseren. Een beetje colakruid bij tuinboontjes is tevens een heerlijke combinatie. Spaarzaam toepassen is wel de rode draad bij dit kruid. Geniet u vooral iedere keer als u langs dit kruid loopt van haar onweerstaanbaar lekkere geur. De ultieme vertaling van een fris glas cola met een schijfje citroen.

Op een terras of balkon, althans daar, waar u wel eens buiten zit, is het heerlijk om een colakruid te hebben staan. U kunt met uw hand door het kruid strijken en de geweldige geur komt dan vrij.

Cola- kruid past goed in de volgende gerechten:

Jonge bladtopjes in zachte zuivel zoals kwark en yoghurt, salade, vlees, gevogelte, sauzen en kruiden-thee (infusie).

 

Colakruid is een vaste-plant en dus winterhard. In de winter kan colakruid er echt lelijk en triest bijstaan, maar dat maakt de plant in het voorjaar en de zomer weer helemaal goed want dan is ze prachtig mooi.