Griekse oregano

Origanum vulgare hirtum
Griekse of peper oregano

Peper oregano is een intens pittig kruid. ‘Extra-strong’
dat is de enige juiste term voor dit kruid. Soms zeer
bruikbaar en soms een beetje teveel van het goede. Wist
u trouwens dat dit kruid veterinair zijn toepassing kent
als natuurlijk antibioticum! Zo sterk is peper oregano.

Peper oregano past goed in de volgende gerechten:

Mediterrane keuken, lams- en varkensvlees, pizza, soep,
salades, groenten, rijst, pasta’s, eiergerechten, tapas,
koekjes, tosti’s, visgerechten, aardappelgerechten en
tussen de sandwich.

Het vakmanschap van de persoon die met peper oregano aan het werk gaat zal terdege op de proef gesteld worden. Verhitten van het kruid zal de scherpe kantjes er van af halen net zoals dit bij bijvoorbeeld knoflook gebeurt.

Verzorging: planten op een droge zonnige plek. Voldoende voeding geven tijdens de groei. Na de bloei de plant terugknippen.

Gebruik: blad, bloemknop en bloem